Einstein Koffie Soorten

De koffieplant is familie van de Rubiaceae (Rubiazeen) waaruit wij twee hoofdsoorten kunnen onderscheiden:

“Coffea Canephora”, beter bekend als “Robusta”  is een koffiesoort die beter bestand is tegen hogere temperaturen en vochtigheid. “Coffea Arabica”, die bekend staat als “Arabica”, beslaat met bijna 70% veruit het grootste gedeelte van de wereldproductie. Uiteraard zijn er ook minder voorkomende koffiesoorten zoals: “Liberica” en “Excelsea”.

Drie tot vijf jaar na het planten, produceren koffieplanten de eerste oogst. Na nog eens vier tot zes jaar wordt de maximale oogst bereikt. Vanaf een leeftijd van ongeveer twintig jaar neemt het rendement hiervan af. Koffieplanten worden in de regel éénmaal per jaar geoogst, waarbij de koffiebes zich in verschillende stadia van rijpheid bevindt.

Het zal geen verbazing scheppen dat er alleen al in de koffieproducerende landen bijna 25 miljoen mensen in de koffie-sector werken aangezien koffie, na olie, het op-één-na belangrijkste product ter wereld is. Wereldwijd zijn er ongeveer 100 miljoen mensen afhankelijk van de koffie-sector.

Espresso

Wiener MischungWiener Mischung
Een zeer milde en evenwichtige espresso, waarvan het karakter wordt gekenmerkt door deBaziliaanse Santos, zacht afgerond met zes andere Arabica.
Unter den LindenUnter der Linden
Deze zeer bijzondere „Unter den Linden“ espresso onderscheidt zich middels zijn aroma van tropisch hout van het eiland Sumatra.
Bar ItaliaBar Italia
Een typische Italiaanse Espresso melange met sterke Afrikaanse invloeden. Kenmerkt zich door eenvolle en fruitige smaak.
KoffeinfreiCaffein frei
Een speciale Espresso voor iedereen die caffeïne probeert te vermijden maar toch wil genieten van de uitzonderlijke en fijne smaak.

Filterkoffie en French Press

Planter's BlendPlanter’s Blend
Een melange van Oostafrikaanse planten van topkwaliteit. Deze geven de koffie zijn bijzondere toon en uitzonderlijke pittige frisheid.
Manhattan BlendManhattan Blend
Een fijne melange van de beste milde koffiebonen uit Midden- en Zuid-Amerika met een volle en fruitige smaak. Deze koffie is zeer geschikt om ook in de avond van te genieten.
Ouro PretoOuro Preto
Een typische Italiaanse koffie voor bij het ontbijt. Een melange met sterke Colombiaanse invloeden.
Jamaica Blue MountainJamaica Blue Mountain
Een door Wallenford gecertificeerde koffie, kortom: de “Jamaica Blue Mountain“ koffie is de beste ter wereld. Alleen in kleine hoeveelheden beschikbaar.
Guatemala San SebastianGuatemala San Sebastian
Een koffie die Antigua, de hoofdstad van Gautemala, prima vertaald: Pittig door de tonen van choclade, krachtig met een subtiele zuurgraad.
Costa RicaCosta Rica
Een prachtige hooglandkoffie met een kwaliteit die maar weinig plantages herbergen. Een redelijk sterke koffie, vol van smaak met een lage zuurgraad.
NicaraguaNicaragua
Een premiumkoffie die zijn oorsprong vindt in de Midden-Amerikaanse hooglanden die zachtheid en uitbundig temperament met elkaar weet te combineren.
Columbia Supreme

Columbia Supreme
Een koffie die het label „Supreme“ verdient, de beste koffie uit Colombia. Deze koffie heeft een zachte, milde smaak.

Mexico OrganicMexico Organic
Onze Mexico Organic – een eerbetoon aan organisch voedsel. Een fijne Arabica voor de ware vrijbuiter.
BrasilienBrasilien
Een milde, evenwichtige en toch krachtige koffie. Dit kenmerkt de beste koffie uit Brazilië. Een must in elke goede Espresso.
SidamoSidamo
Een uitstekende Mokka uit Ethieopië van bijzonder kleine bonen. Mild, zacht, lichtzuur en een laag caffeïnegehalte.
UgandaUganda
Prachtige verscheidenheid uit dit Afrikaanse land. Wonderlijk krachtig, vol en kruidig. Een lust voor de ware koffieliefhebber.
KeniaKenia
Een hoogland Arabica uit Kenia die tot de mooiste ter wereld behoren. Fruitig en verfrissend.

Tanzania

Tanzania
Een premiumkoffie van de hellingen van de Kilimandjaro, geoogst boven de 1.800 meter. Een uitgesproken koffie met een aanwezige zuurgraad.

IndienIndien
Een gewassen Arabica uit de Mysore-streek. Bijzonder licht waarbij deze koffie weinig caffeïne bevat.
Aged Sumatra MandhelingAged Sumatra Mandheling
Deze oude Sumatra wordt drie á vier jaar in een warme en vochtige klimaat bewaard met als resultaat: een zeer rijke koffie met lichte nuances van tropisch hout.
SulawesiSulawesi
Een speciale selectie uit Celebes, krachtig en fruitig. U kunt op elk moment van de dag genieten van deze ongebreidelde smaakbelevenis.
Papua NeuguineaPapua Neuguinea
Één van de beste selecties van de wereld, die is afgeleid uit de planten van de Jamaicaanse Blue Mountain. Rijk, aromatisch, zoet met een vleugje chocolade.
Hawaii Kona Extra FancyHawaii Kona Extra Fancy
Dit Hawaiiaans gewas van topkwaliteit wordt gekoesterd door de kenners, en geteeld op de hellingen van de Mauna Loa op 4000 meter hoogte. En behoord tevens tot één van de beste koffiesoorten ter wereld.

 

 

Social Media

Twitter Facebook

Contact

EINSTEIN KAFFEE Rösterei GmbH
Franklinstraße 12
10587 Berlin

Telefon: +49 30 939 312 80
Telefax: +49 30 939 312 81

Contact Nederland: info@einsteincoffee.nl Contact Belgie: info@einsteincoffee.be

Contact Me