Einstein Koffie Soorten
De koffieplant is familie van de Rubiaceae (Rubiazeen) waaruit wij twee hoofdsoorten kunnen onderscheiden:
“Coffea Canephora”, beter bekend als “Robusta” is een koffiesoort die beter bestand is tegen hogere temperaturen en vochtigheid. “Coffea Arabica”, die bekend staat als “Arabica”, beslaat met bijna 70% veruit het grootste gedeelte van de wereldproductie. Uiteraard zijn er ook minder voorkomende koffiesoorten zoals: “Liberica” en “Excelsea”.
Drie tot vijf jaar na het planten, produceren koffieplanten de eerste oogst. Na nog eens vier tot zes jaar wordt de maximale oogst bereikt. Vanaf een leeftijd van ongeveer twintig jaar neemt het rendement hiervan af. Koffieplanten worden in de regel éénmaal per jaar geoogst, waarbij de koffiebes zich in verschillende stadia van rijpheid bevindt.
Het zal geen verbazing scheppen dat er alleen al in de koffieproducerende landen bijna 25 miljoen mensen in de koffie-sector werken aangezien koffie, na olie, het op-één-na belangrijkste product ter wereld is. Wereldwijd zijn er ongeveer 100 miljoen mensen afhankelijk van de koffie-sector.
Espresso
![]() Een zeer milde en evenwichtige espresso, waarvan het karakter wordt gekenmerkt door deBaziliaanse Santos, zacht afgerond met zes andere Arabica. |
![]() Deze zeer bijzondere „Unter den Linden“ espresso onderscheidt zich middels zijn aroma van tropisch hout van het eiland Sumatra. |
![]() Een typische Italiaanse Espresso melange met sterke Afrikaanse invloeden. Kenmerkt zich door eenvolle en fruitige smaak. |
![]() Een speciale Espresso voor iedereen die caffeïne probeert te vermijden maar toch wil genieten van de uitzonderlijke en fijne smaak. |
Filterkoffie en French Press
![]() Een melange van Oostafrikaanse planten van topkwaliteit. Deze geven de koffie zijn bijzondere toon en uitzonderlijke pittige frisheid. |
![]() Een fijne melange van de beste milde koffiebonen uit Midden- en Zuid-Amerika met een volle en fruitige smaak. Deze koffie is zeer geschikt om ook in de avond van te genieten. |
![]() Een typische Italiaanse koffie voor bij het ontbijt. Een melange met sterke Colombiaanse invloeden. |
![]() Een door Wallenford gecertificeerde koffie, kortom: de “Jamaica Blue Mountain“ koffie is de beste ter wereld. Alleen in kleine hoeveelheden beschikbaar. |
![]() Een koffie die Antigua, de hoofdstad van Gautemala, prima vertaald: Pittig door de tonen van choclade, krachtig met een subtiele zuurgraad. |
![]() Een prachtige hooglandkoffie met een kwaliteit die maar weinig plantages herbergen. Een redelijk sterke koffie, vol van smaak met een lage zuurgraad. |
![]() Een premiumkoffie die zijn oorsprong vindt in de Midden-Amerikaanse hooglanden die zachtheid en uitbundig temperament met elkaar weet te combineren. |
![]() Columbia Supreme |
![]() Onze Mexico Organic – een eerbetoon aan organisch voedsel. Een fijne Arabica voor de ware vrijbuiter. |
![]() Een milde, evenwichtige en toch krachtige koffie. Dit kenmerkt de beste koffie uit Brazilië. Een must in elke goede Espresso. |
![]() Een uitstekende Mokka uit Ethieopië van bijzonder kleine bonen. Mild, zacht, lichtzuur en een laag caffeïnegehalte. |
![]() Prachtige verscheidenheid uit dit Afrikaanse land. Wonderlijk krachtig, vol en kruidig. Een lust voor de ware koffieliefhebber. |
![]() Een hoogland Arabica uit Kenia die tot de mooiste ter wereld behoren. Fruitig en verfrissend. |
Tanzania |
![]() Een gewassen Arabica uit de Mysore-streek. Bijzonder licht waarbij deze koffie weinig caffeïne bevat. |
![]() Deze oude Sumatra wordt drie á vier jaar in een warme en vochtige klimaat bewaard met als resultaat: een zeer rijke koffie met lichte nuances van tropisch hout. |
![]() Een speciale selectie uit Celebes, krachtig en fruitig. U kunt op elk moment van de dag genieten van deze ongebreidelde smaakbelevenis. |
![]() Één van de beste selecties van de wereld, die is afgeleid uit de planten van de Jamaicaanse Blue Mountain. Rijk, aromatisch, zoet met een vleugje chocolade. |
![]() Dit Hawaiiaans gewas van topkwaliteit wordt gekoesterd door de kenners, en geteeld op de hellingen van de Mauna Loa op 4000 meter hoogte. En behoord tevens tot één van de beste koffiesoorten ter wereld. |